Dünyanın En İyi Sangria Tarifi

İspanyol Kokteylleri yazım neredeyse en popüler postlardan biri olunca, yazıya gelenler de aslında Sangria tarifini bulma niyetinde olunca buraya güzel bir tarif eklemem farz oldu. 🙂 Herkesin Sangria tarifi damak zevkine göre değişebilir ancak bu benim hayatımda içtiğim en ama en iyi Sangria! Tarifin sahibi yıllarca turizm sektöründe çalışmış bir İspanyol. Ve söylediğine göre yurt dışından misafirler bu Sangria’dan içmek için her sene aynı mekana gelirmiş. Amma da abartmış diye düşünebilirsiniz ama tattıktan sonra eminim siz de onlara hak vereceksiniz!

Sangria’da en önemli konulardan biri alkol oranı, eğer alkollü içkileri fazla koyarsanız içimi oldukça zor ve keyif vermeyen bir kokteyl elde etmiş olursunuz. Sangria’ya şarap dışında daha sert olan bazı alkol çeşitleri de eklendiği için bu ayarı tutturmak önemli. İkinci önemli nokta, şeker oranı. İçine ekstra meyve ve gazoz eklenen bir kokteylin bir de şekerini fazla koyarsanız şerbet gibi bir içeceğiniz olur. Üçüncü ve son önemli  nokta ise şarap tercihi. Sangria yıllanmış şarap sevmez, mutlaka ve mutlaka genç bir şarap (mümkünse sofra şarabı) tercih etmelisiniz.

Sangria’ya eklenen meyveler yine kişisel tercihlere göre değişebilir. Elmalı, armutlu, çilekli versiyonları mevcut olsa da özellikle armut ve çileğin kokteylin görüntüsünü bulanıklaştırdığını düşünüyorum. O nedenle bence en çok yakışan meyveler şeftali ve portakal. Kış aylarında ise şeftali yerine nar ya da elma koyabilir, tarçın çubuğu ile de aromasını zenginleştirebilirsiniz.

Bu tarif en geleneksel versiyonu olduğundan kalabalık bir listesi yok, arzu ederseniz Sangria’nızın içine kırmızı meyveler de ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Bu tarifi çeşitlendirmek tamamen zevkinize kalmış 🙂

Malzemeler: (1 lt Sangria için)

*Yarım portakal

*Yarım şeftali

*Yarım limon

*2 çorba kaşığı şeker

*2 kapak Red vermouth

*2 kapak Brandy

*Portakallı Gazoz (1 kutu)

*Soda veya sade gazoz

*Kırmızı şarap

*Buz

Hazırlanışı:

Şeftaliyi soyup küp küp doğruyoruz. Portakalı ve limonu kabuklarıyla beraber yarım ay şeklinde kesiyoruz. Meyveleri 1 lt. lik bir sürahiye koyup, üzerine şekeri ekliyoruz. Sırayla red vermouth, brandy ve portakallı gazozu ilave ediyoruz. Üzerine sürahinin 3/4’ünü dolduracak kadar kırmızı şarap koyuyoruz ve Sangria’nın İspanyol asıllı olduğunu unutmayarak siesta yapması için bir süre buzdolabına kaldırıyoruz. Sangria’mız bir süre dinlendikten, meyveler lezzetini kokteyle geçirdikten sonra sürahinin kalan kısmını soda veya sade gazoz ile doldurup buzları da ekliyoruz. İşte dünyanın en iyi Sangria’sı hazır!

Afiyet olsun!

 

 

Reklamlar

One thought on “Dünyanın En İyi Sangria Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s